FeatureMusic artiesten & New Releases

'FeatureMusic' is een partner van 'The ambassadors of Entertainment'

Artiesten FeatureMusic

Lucas Nicholas 

Dit is het verhaal van Lucas Nicholas, een jonge, nuchtere singer-songwriter uit Noord-Holland. 


Tijdens een lang verblijf in Australië op zoek naar het grote onbekende én zichzelf, viel het kwartje. Lucas leefde al zijn hele leven voor de muziek die er door zijn vader met de paplepel was ingegoten. Hij besloot op dat moment zijn grootste droom na te jagen en de studio in te duiken.

 

Samen met Jeroen Tenty en Eric Lensink van MI5 Studios in Hoorn nam Lucas inmiddels al een heel album op. Geïnspireerd door grootheden als John Mayer en Ed Sheeran, en gezegend met een stem die je uit duizenden herkent, is daar nu zijn eigen muzikale verhaal. 

 

Zijn eerste single ‘Someone Else’ is een reactie op een nare periode uit zijn jeugd. Een soul-pop track voor iedereen die zich regelmatig anders voordoet dan gewenst, alsof ze zichzelf zijn kwijtgeraakt. ‘Someone Else’ gaat over jezelf terugvinden zoals ook Lucas dat is gelukt en beaamt ook dat je te allen tijde jezelf moet blijven, want dan is geen brug te ver.

 

Zijn 2e studiosingle ‘Story’ is uitgekomen op 17 februari van dit jaar en bouwt door op de weg die Lucas is ingeslagen met zijn muzikale verhaal. Een verhaal met een duidelijk begin, maar nog zonder eind.

 

This is the story, that I want to tell

This is a story, that will revel your mind

I put my heart on the line and yet with nothing to find

I found a way to survive

 

 Sam Saxton 

Gitariste, zangeres Sam Saxton is al sinds haar twaalfde jaar actief met muziek bezig. Geboren in 1993 uit Amerikaans/Nederlandse ouders werd zij al jong beïnvloed door de Amerikaanse popmuziek uit de jaren '70. Ze was nog maar 15 jaar toen zij het HIT (interscolaire talentenjacht in de regio Kennemerland) won en stond later de eerste editie van het Haarlems Zangfestival. Ook deed ze mee aan NH Pop, speelde op het bevrijdingsfestival Haarlem en stond in Paradiso op het hoofdpodium in het zgn. singer-songwriter café. 

Om het zelf op een nog hoger niveau te kunnen uitvoeren zette zij haar tophockey carrière aan de kant en besloot zich, met muzikale-en levenspartner en gitarist Bas Kors, toe te leggen op het schrijven van eigen liedjes die zullen worden verzameld op het uit te komen debuutalbum dat voor een groot gedeelte in coronatijd werd opgenomen en afgemaakt m.m.v. Jeroen Tenty en Eric Lensink (o.a Tom Knol, Beans and Fatback). Zij zorgden ervoor dat de romantiek van de muziek uit de jaren ’70 terug te horen is in de autobiografisch getinte songs. 

Het album “Take A Ride” zal in 2023 verschijnen, maar zal worden voorafgegaan door meerdere tracks. 

 Laura van Kaam


I’ve said it all” van Laura van Kaam is een ontroerend nummer dat gaat over de moeilijkheden van een break-up. Ondanks de pogingen om te werken aan de relatie, is het duidelijk dat er niets meer te zeggen of te doen is. Ze besluit verder te gaan.  Ondanks dat de boodschap voor haar duidelijk lijkt, heeft ze het gevoel dat de persoon niet luistert en de ander niet kan loslaten. Het nummer vangt echt dat gevoel van afsluiting en het verdriet dat vaak komt kijken bij het beëindigen van een relatie. 

 Noah-Jazz 

The 25-year-old Noah-Jazz from Haarlem, The Netherlands  is a 'creative powerhouse'. 

At early age, he created visual art and video and soon he decided to pick the rusty guitar from the attic to play and write his own compositions. 

 

Inspired by the old rebellious youth of the 50's, he soon started his first rock and roll band. With this band he made his first steps on stage. He rapidly felt at ease and soon he performed more than fifty shows in a year around Haarlem and Amsterdam. 

 

He joined a regional psychedelic rock/grunge band and broadened his horizon even further. 

They played at several main stages (like the Patronaat, Maloe Melo and The Wolfhound). 

After a deep long depression, he decided to leave his hometown and started to travel with just little money and his guitar. He left for Venice where he quickly touched base  with local buskers.This group of free spirits taught him the tricks of life as a street musician and with this experience Noah-Jazz traveled for a year as a ‘troubadour’ in southern Europe and North-Africa. 

 

After a year he realized that music is the only thing that will keep him alive and he decided 

to return to the Netherlands to get serious on a music career. However, being back, he again struggled with his demons, but at the same time he continued to develop as a musician, songwriter and his newfound passion; production. 

 

In the last six months, Noah-Jazz has been able to find himself in better shape again. A new love for the ‘traditional sounds’ has inspired him to record new songs. As part of his E.P. 

“Cabin Fever” the first track “Nothing” has been released on november 3rd. 

 Trio bier 

Terug zijn ze, het Amsterdamse Trio Bier. Ze overleefden een naamswijziging, een adempauze, een Griekse tournee en een pandemie. Ze speelden met z’n drieën, met z’n vieren, met z’n zessen, met z’n negenen en soms ook met een heel mannenkoor.
 

Historie van Trio Bier 

In 1995 begonnen als straatorkest, groeide de band uit tot de cultklassieker tussen Nederlandstalige bands als The Scene en De Dijk. Thé Lau produceerde het eerste album en Telegraaf popjournalist en icoon Jip Golsteijn riep het album uit tot één van de beste van haar tijd.
 In 2011 riepen de lezers van Het Parool Trio Biers bekendste nummer Amsterdam 'Oude Wolf tot Lijflied Van De Stad Amsterdam'. De band ontving de prijs uit handen van Trio Bier fan burgemeester Eberhard van der Laan en werd het lied in Carré uitgeroepen tot het nieuwe lijflied van Amsterdam.
 Hoewel de band graag de provincie introk , werden de grootste successen toch in de hoofdstad gevierd, in o.a. Paradiso, Kleine Komedie, het Vondelpark. In de Nieuwe KHL en in De Melkweg organiseerde de band drie jaar lang 'Club Trio Bier' avonden. Waar ze het podium deelden met vers jong talent en oudere bevriende schrijvers, dichters en collega muzikanten.
 Dat Trio Bier er nog steeds is, heeft alles te maken met het geloof in eigen kunnen, de alles verzengende liefde voor het eigen repertoire en de loyaliteit van de trouwe fans (en daar weer de kinderen van).
 Trio Bier gaat nooit verloren. Dankzij Feature Music zijn alle albums van Trio Bier weer beschikbaar. Komt er een single uit, wordt er een voetballied opgenomen en ligt er een hele nieuwe stapel werk op de plank.
Trio Bier bestaat nu uit Roelf Ter Veld (bas/vocals), Koos Prins (sax, piano, vocals), Rini Dobbelaar (gitaar, accordeon, vocals) en Jan Eilander (lead vocals).  Maar dat kan overmorgen weer anders zijn. Jasper Schalks

"Alles klinkt alsof ze nooit iets anders gespeeld hebben. Boven alles straalt vooral het plezier van het podium af. Je ziet het in de blikken, de grote glimlachen en de gelukzalig gesloten ogen hier en daar: deze mensen hadden nergens anders willen zijn." - 3voor12 Flevoland over een bandshow van Jasper Schalks in de Meester, Almere
 
 Jasper Schalks (1994) is een singer-songwriter en multi-instrumentalist uit de Kop van Noord-Holland, maar tegenwoordig woonachtig in Amsterdam. Zijn muziek is het beste te omschrijven als americana in zijn puurste vorm, vergelijkbaar met de nummers op Neil Youngs' Harvest of Ryan Adams' Heartbreaker. Niet met de pretentie origineel of vernieuwend te zijn, wel om krachtige en mooie nummers te schrijven. Dit najaar brengen Jasper & band hun debuutalbum Stand This Storm uit, opgenomen in de Amsterdamse Electric Monkey Studios. 
 
  

"Met zijn diepe warme stem krijgt hij het weinige publiek in Simplon muisstil. Wanneer hij de aanwezigen bij gospelnummer Take Your Burden To The Lord vraagt mee te zingen lijkt dat in eerste instantie wat te veel gevraagd, maar Schalks krijgt uiteindelijk iedereen mee." - 3voor12 Groningen over Schalks' support van Folk Road Show in Simplon, Groningen

3 Point Landing

Eigenlijk een genre op zich, wordt de stijl van de band beschreven als alternatief, synthesizer rock, elektronische pop en indie grunge. In 2017 opgericht in Alkmaar door Dora van den Berg (zangeres, keytarist), Tim Commandeur (bassist) en Emiel Schumacher (drummer). Zodra het drietal elkaar had gevonden was het vuurwerk. Ze gooiden snel de gitaar aan de kant voor een keytar, waarmee ze een groots, meeslepend en 'synth'-gedreven eigen geluid creëerden. Twenty One Pilots, Imagine Dragons, Muse en Depeche Mode maar ook de filmische muziek van o.a. Hans Zimmer is een greep uit hun invloeden.
Met een succesvolle VoordeKunst-campagne nam 3 Point Landing hun muziek op tussen
de lockdowns door. Dit album werd zelf geproduceerd met Ferry Dinkelaar en opgenomen in Wiserock Sound Studios. De albumtitel, afgeleid van het gelijknamige begrip "Shadow Work", staat voor het onderzoeken van onze donkere kant. In plaats van deze ‘shaduwen’ te onderdrukken wordt de diepste, soms lelijke, innerlijke wereld omarmd en geuit. Daarbinnen zijn de songs ieder een wereld op zichzelf, en behandelen diepgaande thema’s als sociale druk, innerlijke demonen, manipulatie, authenticiteit en zelfliefde. 
"Shadow Work" kan worden beluisterd als een donker sprookje. In een woud van duistere elektronica zoekt zangeres Dora van den Berg naar licht, dik begeleidt door de talenten Tim Commandeur en Emiel Schumacher. Als trio vermijden ze verraderlijke paden, houden ze monsters op afstand en bezweren ze geesten, waarbij ze duidelijke songstructuren combineren met experimentele elementen die uiteindelijk leiden naar de climax, waar licht en schaduw in harmonie kunnen bestaan.  cinnr_

 ⸻⸻⸻⸻⸻⸻ Welcome to a world of delusions, Where you forgot what it means to be, Where we all lost touch of reality, Everything here has faded,
A world of in-betweens,
A world of rage and confusion.

cinnr_ was brought to life to give space to the heavy and paralysing emotions we all know too well but never speak about.
An attempt to translate the void held by a tainted heart through frequencies and lyrics, in the hope to let the outsiders know that they’re not alone,
in the hope that this music will bring life to the ones that claim to have given up, in the hope of some good fun within days of despair.
A weird concoction between, (post)Punk, Grunge, Hip-Hop & elements of Dnb the best way to describe this music is:
Extroverted music for depressed fucks.
⸻⸻⸻⸻⸻⸻⸺

cinnr_ is the brainchild of artist, Noah-Jazz Litampha.
After over a decade of going through long stretches of deep depressions and strong suicidal tendencies the artist had to find an outlet to express these feelings & experiences.

His journey in music production started at the very start of 2020, throughout the lockdown he has been trying to perfect his craft as a producer while battling with his inner demons.
The result of the past 3 years of intense ups and downs have ben encapsulated within the upcoming album.

The artists hopes that by sharing the experiences he went through and putting his heart on the table, flaws and all, others that are going through similar aches can find some sort of comfort and solace within the music.

The majority of the songs have been written and recorded in these moments of deep despair.
After and within long nights of insomnia where the predominant thought was to take his own life.

“ I purposefully used the vocal takes where I was actually leaking tears onto the microphone instead of trying to redo it all to perfect it. Transmitting the emotion is more important to me than nailing a take and making it all pitch
perfect “

The upcoming album consists of 10 songs that express different shades of the artists mental instability. Some pretend to be happy and upbeat, not unlike how we often pretend to feel fine ourselves in our daily commutes.

3 Point Landing

3 Point Landing zet de toon neer met hun merkwaardige en aanstekelijke muziek. Het dak ging eraf in AFAS Live bij hunaftershow van YUNGBLUD en in 2022 werden ze runner-up bij de Rob Acda Award in het Patronaat Haarlem. Dankzij hun indrukwekkende liveshows en bepalende sound wonnen ze o.a. al Popmania en The Mixtream Contest. Nu knallen ze door voor De Grote Prijs van Nederland

New Releases FeatureMusic

Noah-Jazz 

New single:
 'Nothing' 
Sam Saxton 

New album:
 'Take A Ride' 
Lucas Nicholas 

New single:
 'Better Day' 
Laura van Kaam 

New single:
 'I've said it all' 
3 Point Landing 

New album:
 'Shadow Work' 
Jasper Schalks 

New Album:
 'Stand This Storm'